GESCHIEDENIS

1977 begon alles toen Dirk Geerardyn als student zijn eerste oldtimer kocht. Al snel kwam hij op het idee om een totaalwinkel te creëren voor huwelijken.

Geschiedenis van Antique Auto, Het Bruidsparadijs & Het Bruidshuis

In 1977 begon alles toen eigenaar Dirk Geerardyn als student zijn eerste oldtimer Citroën Traction Avant kocht. In de jaren die volgden, kwamen daar steeds meer wagens bij. Antique Auto was geboren. Dirk was ook de eerste in België die oude autobussen opkocht en omvormde voor trouw- en andere feesten. Nu, meer dan 30 jaar later, beschikt Antique Auto over zo’n 20-tal old-timer autobussen en evenveel old-timers.

Enkele jaren en heel wat auto’s verder, kwam hij op het idee om een totaalwinkel te creëren voor huwelijken. Het Bruidsparadijs was geboren en vestigde zich in Kapellen, aan de Antwerpsesteenweg. Sinds haar ontstaan in 1995 is Het Bruidsparadijs een begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten. Nergens anders vind je zoveel kledij, accessoires en attributen die met het huwelijksfeest te maken hebben onder één dak. Met de groei van het bedrijf werden ook steeds meer aanverwante producten aangeboden. Dirk kocht een eigen drukpers voor het aanmaken van uitnodigingen en dankkaartjes, ging nationaal en internationaal op zoek naar originele accessoires als gastenboeken, bedankjes of huwelijkskaarsen. Het voor België nog immer unieke all-in-one concept sloeg dermate aan dat Het Bruidsparadijs uiteindelijk uitgroeide tot een walhalla voor trouwers. Van lingerie, over bruidsjurken en mannenpakken, tot ceremoniewagens en toentertijd zelfs huwelijksreizen als huwelijkslijst: Het Bruidsparadijs had het. En dat allemaal onder één dak.

Twaalf jaar later barst het bedrijf opnieuw uit de voegen en vestigt het zich – anno 2008 – in Merksem, aan “de brug van de Azijn” (Toekomstlaan 2, Merksem). In dit immense gebouw is de gelijkvloerse verdieping voorbehouden voor de wagens en bussen, inclusief een eigen mechanische atelier, terwijl op de eerste verdieping de trouwer in spé op zo’n 1000 m² alles – maar dan ook àlles wat ook maar enigszins met de heuglijke dag te maken heeft – kan terugvinden.

Een duizendtal bruidsjurken in verschillende maten, mannenpakken, schoenen voor bruid én bruidegom, juwelen, suitekledij met alles er op en er aan, bruidssuikers en bedankjes, design of traditionele huwelijkskaarsen, tot zelfs de attenties voor ouders en getuigen. Een rode of witte loper? of liever een zwarte? Ceremoniemeester? Witte duiven? Ballonnen ter decoratie van de zaal? Een huwelijksfotograaf? Of een mooi prieeltje voor een tuinceremonie? Bij Het Bruidsparadijs kan je terecht voor een complete wedding-planning!

Om bruiden nog beter te dienen, werd in 2011 het gerenommeerde Het Bruidshuis overgenomen. De zaak die al meer dan 35 jaar op dezelfde plaats in Merksem een grote naam heeft, kwam in handen van Dirk en Marita en groeide nog meer uit tot een gespecialiseerde bruidswinkel met enkel Belgische merken.

En dat Dirk en Marita nog veel in hun mars hebben, bewijzen de verbouwingen. Het Bruidsparadijs is begin 2018 uitgegroeid tot de grootste speciaalzaak voor bruid en bruidegom met een totale oppervlakte van meer dan 4000 m². De zeer ruime individuele paskamers zorgen er voor dat de bruid in alle rust haar droom-bruidsjurk kan uitzoeken, met behulp van zeer getalenteerde stylistes. Er is een champagnebar voorzien om de aankoop van de droomjurk te bezegelen. Een foto in de eerste Wedding-Chapel in België? Ook dàt is mogelijk!
Het Bruidshuis heeft ook een mooie nieuwe winkel op de site van Het Bruidsparadijs zodat de keuze voor de bruid ongezien is.

Wordt heel zeker nog vervolgd!