Skip to main content

FAQ

FAQ

KUNNEN MIJN VRIENDINNEN MEEKOMEN ALS IK EEN JURK KOM PASSEN?

Het is zeker mogelijk vriendinnen mee te brengen, maar we raden je aan om enkel je beste vriendin mee te brengen als je een jurk komt kiezen. Hou er rekening mee dat, door veel mensen mee te brengen, je heel wat verschillende meningen hoort die soms nogal uiteen liggen. Sommige mensen willen vooral hun eigen keuze opdringen en kijken niet onmiddellijk naar waar jij mooi mee staat. En jij bent uiteindelijk de meest belangrijke persoon op jullie trouwdag.
We raden 3, maximum 4 personen aan om mee te komen.

Maar uiteraard kan je met meer mensen jouw droomtrouwjurk komen uitzoeken. Hou er dan wel zeer goed rekening mee dat JIJ de persoon bent die de jurk moet dragen en in de belangstelling zal staan. JIJ moet je goed voelen in de jurk. Jouw mening is de belangrijkste.

MOET IK VOOR EEN PASBEURT MIJN LINGERIE EN SCHOENEN AL MEEBRENGEN?

Reeds bij de 1e pasbeurt met de naaiatelier heb je de juiste schoenen en juiste lingerie nodig. Hiervoor heb je in onze winkel een zeer ruime keuze in speciale bruidslingerie en bruidsschoenen. Wat lingerie betreft, gebeurt het zeer vaak dat de lingerie die je elders aangekocht hebt, niet onder je bruidsjurk past zodat je alsnog een tweede setje dient aan te kopen. Bij Het Bruidsparadijs zijn we gespecialiseerd in echte bruidslingerie, gemaakt door bruidsfabrikanten. Loop dus geen risico en koop je bruidslingerie bij een bruidsspecialist.

Denk eraan: bruidslingerie kan je als gewone lingerie (af)dragen, maar gewone lingerie (uit de lingerie-speciaalzaak) kan je niet altijd als bruidslingerie gebruiken.

KUNNEN WE SAMEN EEN JURK EN EEN TROUWKOSTUUM KOMEN UITZOEKEN?

Ja hoor.

Indien jullie elkaars keuze mogen zien, kunnen jullie achtereenvolgens geholpen worden.

Mogen jullie elkaar niet zien bij het kiezen, kunnen we twee verkoopsters/verkopers voor jullie voorzien op hetzelfde moment. Je kan er dan heel zeker van zijn dat jullie elkaar niet kunnen zien. Onze paskamers zijn op voldoende afstand van elkaar zodat voor beiden de first-look een verrassing blijft. Hou er wel rekening mee dat een bruid (meestal) meer tijd nodig heeft om een keuze te maken dan de bruidegom. Die kan ondertussen naar de accessoires kijken of al eens in de boeken van de trouwkaarten kijken.

Vooraleer jullie een afspraak maken, bespreek je best al eens of jullie elkaar willen zien of het een verrassing blijft tot op het laatste moment. Bij het maken van een afspraak is dit belangrijke informatie indien jullie samen willen komen.

HELP.. IK TROUW BINNEN 6 WEKEN EN HEB NOG GEEN JURK!

Geen probleem! Onze voorraad bruidsjurken is zodanig groot dat je te allen tijde bij ons de bruidsjurk van je dromen zal vinden. Zelfs in laatste instantie bestellingen plaatsen, is bij sommige fabrikanten mogelijk. De meest korte tijdspanne voor de aankoop van een bruidsjurk was op vrijdagmiddag voor zaterdag. Zelfs dàt is bij ons mogelijk!

ZIJN JULLIE GEMAKKELIJK BEREIKBAAR MET HET OPENBAAR VERVOER?

Met de trein en tram: Ja, in het station van Antwerpen Centraal volg je de bordjes richting ‘pre-metro-station Astrid’. Hier neem je tram 3 richting Merksem en je stapt af aan de halte ‘oudebareellei’. Je wandelt nu een beetje terug en slaat dan aan de verkeerslichten links de straat in (richting Deurne = Deurnebaan). Aan de linkerkant van de brug blijven en daar zie je reeds onze winkel.

Met de bus: De bussen die stoppen aan de halte ‘oudebareellei’ zijn volgende lijnen: 3, 33, 600, 601, 605, 610, 620, 621, 640, 641, 642, 643, 650, 660, 670. Je kan dus 1 van deze bussen nemen en dan de route volgen zoals beschreven bij ‘met de trein’. De halte ‘Merksem St. Bartholomeusstraat’ is nog iets dichter, maar hier stopt enkel lijn 33.

Kijk ook even naar onze routebeschrijving.

WAT ZIJN DE TAKEN VAN EEN CEREMONIEMEESTER?

Een ceremoniemeester zorgt in de eerste plaats voor het vlot verloop van een huwelijksdag. Door hun jarenlange ervaring, kennen onze ceremoniemeesters dan ook hun taak als de beste. Zij zullen jullie heel vlot helpen! Het zijn ook niet meer de “stijve” ceremoniemeesters zoals jàren geleden, maar vlotte toffe (jonge) mensen die jullie zullen helpen op alle manieren.

Voor meer uitleg over de taken van een ceremoniemeester, kan je de rubriek ” Ceremoniemeesters” bekijken. Heb je nog meer vragen, aarzel niet ons te contacteren!

Onze ceremoniemeester heeft ook altijd een dubbele witte paraplu bij zodat je er als koppel makkelijk onder kan.

MOETEN WE EEN AFSPRAAK MAKEN OM EEN BRUIDSJURK TE KOMEN PASSEN?

Ja. Indien jullie een bruidsjurk of een trouwkostuum willen uitzoeken, bekijken of passen, hebben we uiteraard graag dat je op voorhand even een afspraak maakt om je ten volle de service te kunnen geven die we je wensen te geven! Een bruidsjurk uitzoeken kan al vlug enkele uren in beslag nemen zodat je dit niet zomaar even tussendoor doet. Het is toch wel een zeer belangrijke aankoop waar de nodige aandacht en tijd moet aan besteed worden. Dus … afspraakje maken, zodat je zeker bent van onze goede service en je daadwerkelijk op dat moment geholpen kan worden!

Om een afspraak te maken, kan je ons bellen op 03/605 55 33 of je kan online je afspraak maken via deze link. Is er via onze website geen plaats meer, kan je ons even bellen. Het is mogelijk dat er wel nog plaats is, maar dat die plaats niet online te boeken is.

KUNNEN WE OOK BUITEN DE OPENINGSUREN LANGSKOMEN?

Ja, dat is eventueel mogelijk voor elke afdeling. Hiervoor dient natuurlijk wel steeds een afspraak gemaakt te worden zodat we kunnen zien wat mogelijk is.

KUNNEN WE DE CEREMONIEWAGENS OOK KOMEN BEKIJKEN?

Al onze trouwauto’s en trouwbussen zijn onze eigendom en staan opgesteld in onze grote showroom op de gelijkvloerse verdieping. Je kan de ceremoniewagens en ceremoniebussen dus te allen tijde komen bewonderen. Om je zeker verder te kunnen helpen op het moment dat je zou willen langskomen, maak je best op voorhand even een afspraak.

Hou er wel rekening mee dat niet altijd alle ceremonievoertuigen aanwezig zijn, vooral niet op zaterdag.

PAST MIJN ZWANGERE BUIK OOK IN EEN BRUIDSJURK?

Proficiat met je huwelijksplannen én je zwangerschap. Uiteraard heb ook jij een zeer ruime keuze in speciale zwangerschaps-bruidsjurken waar je buikje voldoende ruimte en plaats in heeft ! Kom ze gerust eens passen. Een afspraak maken is wel aangeraden. Zo is er zeker een verkoopster vrij die de nodige tijd aan u kan besteden en ben je zeker dat je niet onverrichter zake tot bij ons gekomen bent.

ZIJN ER OOK BRUIDSJURKEN IN EEN GROTE MAAT?

Ja hoor, wij hebben zelfs de grootste keuze in trouwjurken in een grote maat in België. Onze stylistes zullen je zeker op je gemak stellen.

Onze trouwjurken gaan tot maat 68 à 70. Voordeel is dus dat je de jurken zelf kan passen! Ze hoeven niet voorgehouden te worden, waardoor je nog niet weet of het je goed gaat staan. We hebben heel het jaar door meer dan 500 jurken in een grotere maat in onze winkel hangen, variërend in maat tussen 50 en 68/70. Maak wel op voorhand een afspraak indien je wil langskomen om jouw droomtrouwjurk te komen uitzoeken.

Passen gebeurt steeds in privé paskamers zodat je je steeds comfortabel zal voelen.

Méér dan 500 trouwjurken tussen maat 50 en maat 68/70 = grootste keuze in België.

VERKOPEN JULLIE OOK ACCESSOIRES VOOR BIJ HET TROUWKLEED?

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor alle accessoires die er nodig zijn om jouw bruidsjurk tot in de puntjes af te werken. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of je lingerie wel past onder de jurk, of de schoenen wel de juiste kleur hebben, of het haar-accessoire wel dezelfde stijl is, …. Kijk hiervoor eens in onze speciale afdelingen. Natuurlijk is de keuze in onze winkel nog véél groter!

Wij bieden een zeer ruime keuze in trouwschoenen, haar-accessoires, bruidslingerie, sluiers, tiara’s, juwelen bruid, enz.

Wist je dat we zelfs trouwringen hebben? En dat je 1 trouwring gratis krijgt wanneer je én je bruidsjurk én je trouwkostuum én jullie trouwringen bij ons aankoopt. Meer informatie en voorwaarden kunnen onze collega’s in de winkel je zeker geven.

KAN IK MIJN AUTO DICHTBIJ PARKEREN? HEBBEN JULLIE EEN PARKING?

Natuurlijk, op onze privéparking is er plaats voor 18 wagens en in de Toekomstlaan is er ook voldoende parkeergelegenheid.

ALS MIJN TOEKOMSTIGE MEEKOMT ALS IK EEN BRUIDSJURK WIL PASSEN, KRIJGT HIJ MIJ DAN TE ZIEN?

Nee, de bruidegom kan plaatsnemen in ons salon terwijl u rustig bruidsjurken past in onze ruime paskamers. Met een heerlijk kopje koffie of thee zal hij het niet zo erg vinden om te wachten. Als hij dat wil, kan hij al eens een kijkje nemen in onze andere afdelingen. Je kan uiteraard ook tegelijkertijd een bruidsjurk en een trouwpak komen passen. Onze paskamers liggen ver genoeg uit elkaar zodat je elkaar niet kan zien en het een grote verrassing blijft.

MOGEN WE FOTO’S MAKEN IN DE WINKEL?

Door afspraken met onze leveranciers, kunnen we het maken van foto’s tijdens de pas-sessies niet toestaan. Heb je echter een trouwjurk uitgekozen, kunnen er uiteraard wel foto’s gemaakt worden.

We hopen op jouw begrip zodat ook jij zeker bent dat jouw droomtrouwjurk niet gekopieerd wordt in een goedkope – niet uitziende – versie. We werken met de beste fabrikanten en designers die elk jaar opnieuw een prachtige bruidscollectie uitbrengen, speciaal voor al onze bruidjes die willen stralen op hun bruiloftsdag. Wees ook altijd voorzichtig met online aankopen van trouwjurken. In 9 op de 10 gevallen krijg je een slechte kopie van de echte designmodellen.

MIJN BRUIDSJURK IS ZEER VUIL GEWORDEN OP MIJN TROUWDAG, WAT NU?

Wanneer je trouwjurk een grondige reiniging nodig heeft, kan je je jurk uiteraard bij ons binnen brengen. Wij gaan er voor zorgen dat de jurk er terug als nieuw uitziet. Uiteraard kan het zijn dat bepaalde plekken, vlekken, bevuiling, zo hardnekkig zijn dat ze niet uit de stof te krijgen zijn.  Best is ook dat je de jurk zo snel mogelijk na het huwelijk binnen brengt en de plekken er niet verder laat indrogen.

Heb je gemorst op je jurk/hemd tijdens de dag? Maak dan gebruik van de speciale plekkenflesjes die verkrijgbaar zijn in onze winkel. Hopelijk heb je dit op je trouwdag niet nodig! Wel enkel te gebruiken op lichte stoffen, geen gekleurde.

KAN IK ZOMAAR EVEN TUSSEN DE BRUIDSJURKEN EEN KIJKJE KOMEN NEMEN?

Neen, dat is niet mogelijk. Onze jurken zijn zeer fragiel, zodat je niet zelf zomaar tussen de jurken kan gaan kijken. Onze adviseuses zullen je steeds vergezellen zodat we je een professionele ontvangst en uitzoek kunnen garanderen met de nodige uitleg waar nodig. Jij vertelt aan de styliste wat je wensen zijn, hoe jij je droomtrouwjurk ziet, wat je verlangt, wat je budget is. Onze styliste zal de jurken voor jou uithalen die voldoen aan jouw wensen en verlangens en die mooi binnen je budget vallen.

Wij hebben ervoor gekozen om onze bruidsjurken niet open en bloot in onze winkel te hangen. Met meer dan 2000 trouwjurken in onze winkel, is de keuze zodanig groot, dat het gewoonweg niet mogelijk is om hier alleen tussen te gaan kijken. Ook willen we deze jurken in perfecte staat houden wat helemaal niet mogelijk is als iedereen zomaar tussen de jurken gaat “rommelen”. Denk hierbij aan ringen, armbanden of horloges die blijven haken in al die fragiele stoffen en je zal begrijpen dat dit bij ons niet mogelijk is.

WAT IS DE PRIJS VAN JULLIE TROUWJURKEN?

Onze trouwjurken beginnen vanaf een 1200 à 1300 euro. De gemiddelde prijs van onze trouwjurken ligt tussen een 1500 à 1600 euro tot zo’n 1800 à 1900 euro. Uiteraard hebben we ook duurdere collecties. Er zijn heel wat collecties die liggen tussen 2000 en 2500 euro of 3000 euro. Er zijn uiteraard collecties die nog hoger liggen in prijs. De prijs van de duurste trouwjurk in onze winkel zal zo’n 5000 euro zijn.

We verkopen onze trouwjurken aan de minimum aanbevolen verkoopprijzen, geadviseerd door de fabrikant. Goedkoper ga je onze collecties dus niet vinden. We verkopen vooral kwalitatieve merken. De prijs hangt zeer sterk af van de gebruikte materialen en kwaliteitsvolle stoffen, de afwerkingsgraad, het draagcomfort, de maat, het land van fabricage of productie, de naam van de designer, enz. enz.

Mààr … ook bij ons geldt … een diamant koop je niet voor de prijs van zirkonium. Wees realistisch in wat je zoekt en wat je budget is. Vergelijk zeker geen prijzen van internet met prijzen van een bruidswinkel.

Wil je langskomen om samen met onze professionele stylistes of meester-kleermakers jouw droomtrouwjurk of cool trouwpak uit te zoeken, maak dan snel een afspraak.

 

HOELANG DUURT EEN PASAFSPRAAK?

Pasafspraak met onze naaiatelier

We rekenen altijd een uurtje voor een pasafspraak bij de naaister/kleermaker. Alles hangt af van de kledij en de aanpassingen die  moeten gebeuren. Het naaiatelier zorgt ervoor dat de aangekochte kledij perfect op jouw lichaam zal passen. We voorzien altijd voldoende tijd voor elke klant.

HOELANG DUURT EEN UITZOEK?

Het uitzoeken van je droom-trouwjurk duurt gemiddeld 2u. Tijdens de week is het 3u in de voormiddag (van 9u tot 12u) of 2,5u in de namiddag (start om 13u en 15u30). Op zaterdag duren de uitzoeksessies 2u om zoveel mogelijk bruiden de kans te geven om langs te komen.

Tijdens deze 2u/2,5u/3u is er een professionele styliste of couturier beschikbaar die je vragen gaat stellen om jou op die manier zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van de perfecte trouwkledij. Het is heel belangrijk dat je alle vragen naar waarheid beantwoord. Wees niet bang. Wees eerlijk in wat je zoekt. Ook bij de vraag naar het budget, antwoord dan zo eerlijk mogelijk. Enkel op die manier kan onze collega jou echt helpen jouw droomjurk/trouwkostuum te vinden. 

WIJ TROUWEN PAS OVER 2JAAR, WAT MOETEN WE EERST DOEN?

Als bruid kan je je al voorbereiden door in onze zeer dikke cataloog van 352 pagina’s online al eerste indrukken op te doen. Uiteraard kan ook de bruidegom in onze cataloog terecht voor toffe kostuums. Ook op deze website ga je heel veel foto’s en indrukken zien. Maak een moodboard aan. Schuim Pinterest af en verzamel zoveel mogelijk informatie over modellen en jurken (of broeken) die je graag ziet en hoe jij je zou zien trouwen. Heb je liever een broek? of een zwarte of rode jurk? Bij ons is alles mogelijk!

Wanneer je als bruid weet wat je wil, kan je uiteraard al een afspraak maken in onze winkel. Weet dat er aan de collecties niet altijd veel verandert. Klassieke modellen blijven klassieke modellen. De bohemian jurken hebben heel veel verschillende kantsoorten maar wanneer de jurk jou beeldig staat en jij je er als een prinses in voelt, moet je echt niet verder zoeken. En zeker niet langer wachten om je droomtrouwjurk aan te kopen. Natuurlijk heb je bepaalde tendensen en veranderen de collecties lichtjes, maar op 2 jaar tijd gaan de trends niet volledig een ommekeer maken.

Ik ben ten huwelijk gevraagd. Met wat moeten we starten?

Proficiat met jullie verloving!

Om te beginnen ga je een datum bepalen. Willen jullie een bepaalde datum die belangrijk is voor jullie? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een feestzaal of locatie. Bespreek welke locatie voor jullie belangrijk is of hoe jullie het feest willen zien. Wanneer de feestzaal of de locatie vastligt, kan je stellen dat jullie datum bepaald is.

Dan kunnen jullie verder met plannen.

Tekst wordt vervolgd … Schrijf je eventueel in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief met allerlei weetjes en ideetjes. Ook opendeurdagen of onze trouwbeurs zal er aangekondigd worden.

Test 1

test 2