Skip to main content

Ons team

Over ons

1977 begon alles toen Dirk Geerardyn als student zijn eerste oldtimer kocht. Al snel kwam hij op het idee om een totaalwinkel te creëren voor huwelijken.

Geschiedenis van Antique Auto, Het Bruidsparadijs & Het Bruidshuis

In 1977 begon alles toen eigenaar Dirk Geerardyn als student zijn eerste oldtimer Citroën Traction Avant kocht. In de jaren die volgden, kwamen daar steeds meer wagens bij. Antique Auto was geboren. Dirk was ook de eerste in België die oude autobussen opkocht en omvormde voor trouw- en andere feesten. Nu, meer dan 40 jaar later, beschikt Antique Auto over zo’n 20-tal old-timer autobussen en evenveel old-timers.

Enkele jaren en heel wat auto’s verder, kwam hij op het idee om een totaalwinkel te creëren voor huwelijken. Het Bruidsparadijs was geboren en vestigde zich in Kapellen, aan de Antwerpsesteenweg. Sinds haar ontstaan in 1995 is Het Bruidsparadijs een begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten. Nergens anders vind je zoveel kledij, accessoires en attributen die met het huwelijksfeest te maken hebben onder één dak. Met de groei van het bedrijf werden ook steeds meer aanverwante producten aangeboden.

Dirk kocht een eigen drukpers voor het aanmaken van uitnodigingen en dankkaartjes, ging nationaal en internationaal op zoek naar originele accessoires als gastenboeken, bedankjes of huwelijkskaarsen. Het voor België nog immer unieke all-in-one concept sloeg dermate aan dat Het Bruidsparadijs uiteindelijk uitgroeide tot een walhalla voor trouwers.

Van lingerie, over bruidsjurken en mannenpakken, tot ceremoniewagens en toentertijd zelfs huwelijksreizen als huwelijkslijst: Het Bruidsparadijs had het. En dat allemaal onder één dak.

Twaalf jaar later barstte het bedrijf opnieuw uit de voegen en vestigt het zich – anno 2008 – in Merksem, aan “de brug van de Azijn” (Toekomstlaan 2, Merksem). In dit immense gebouw is de gelijkvloerse verdieping voorbehouden voor de wagens en bussen, inclusief een eigen mechanische atelier, terwijl op de eerste verdieping de trouwer in spé op zo’n 1000 m² alles – maar dan ook àlles wat ook maar enigszins met de heuglijke dag te maken heeft – kan terugvinden.

We noteren ondertussen 2011 en de zeer bekende bruidsboetiek “Het Bruidshuis” wordt overgenomen door Dirk en Marita van Het Bruidsparadijs. Het Bruidshuis is in het Antwerpse al meer dan 60 jaar zeer bekend en is een zeer mooie aanvulling op de collecties van Het Bruidsparadijs. Er worden enkel Belgische bruidsmodemerken verkocht zoals Linea Raffaelli, Marylise en Rembo Styling. Gezien de leeftijd van Het Bruidshuis, zijn er dan ook regelmatig bruiden waarvan de mama ook haar trouwjurk “in de tijd” kocht in Het Bruidshuis.

Teamfoto

In 2016 zijn we begonnen aan een superuitbreiding. Er is ongeveer 1100m² extra ruimte bijgebouwd waardoor voor het toekomstige bruidspaar 2200m² voorzien is. Ook Het Bruidshuis heeft een eigen plekje gekregen op de site van Het Bruidsparadijs. Sinds de opening van het nieuwe gedeelte, heb je hiermee in België de grootste bruidsmodezaak met de grootste keuze aan prachtige trouwjurken, trouwkostuums en suitekledij zowel voor de moeders als voor de volwassen bruidsdames.

Ook JIJ bent van harte welkom om jouw trouwdag àf te maken met een prachtige trouwjurk, kostuum, suitekledij, ceremoniewagen/bus, of eender welk item je nog nodig zou hebben. De koffie staat klaar en de bubbels staan koud!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om regelmatig nieuws en tips te ontvangen. Of like onze Facebook pagina van Het Bruidsparadijs en Het Bruidshuis en Instagram pagina’s van Het Bruidsparadijs en Het Bruidshuis en volg ons op de voet voor alle nieuwtjes. Op onze Pinterest pagina kan je ideetjes opdoen wat stijlen betreft.